НЛО може да принадлежат на древна цивилизация

Била е много напреднала преди последния ледников период, смята Ави Льоб

Мистика
14:26 - 28 Ноември 2023
5494
НЛО може да принадлежат на древна цивилизация

Професорът от Харвард и директор на проекта „Галилео“ Ави Льоб за пореден път оспорва настоящите виждания за НЛО. В последната си статия за Medium той предполага, че неидентифицираните въздушни феномени (UAP), записани от военни пилоти и астрономи, може да не са извънземни кораби, а артефакти на по-стара цивилизация от Земята.

Льоб рисува картина на древна технологична цивилизация, съществувала преди последния ледников период. Той предполага, че промените в климата, вероятно причинени от технологични дейности, са променили лицето на нашата планета. Следите от тази цивилизация, смята Льоб, биха могли да бъдат унищожени от геоложка дейност или атмосферни влияния.

В подкрепа на хипотезата си Льоб цитира съвременни доклади от директора на националното разузнаване Аврил Хейнс за неидентифицирани аномални явления и задава въпроса:

могат ли тези мистериозни обекти да са доказателство за технологична цивилизация, съществувала на Земята преди 252 милиона години.

Льоб признава, че теорията му изглежда невероятна. Липсата на археологически доказателства и въпросите за запазването на технологиите в продължение на милиони години поставят сериозни предизвикателства. Ученият обаче настоява, че тази възможност не трябва да се пренебрегва, като призовава за използването на научни методи за събиране на данни и тестване на хипотези.

Експертите вече са започнали да изразяват мненията си по тази теория. Някои подчертават важността на изследването, но други изразяват съмнения и призовават за по-внимателен анализ на данните. Без значение колко невероятна е тази хипотеза, тя повдига сериозни въпроси за миналото на Земята и възможните следи от технологични цивилизации, които може да са предшествали нашата.