НЛО над Витоша чисти София

Странни светлини блестят по билото

Мистика
12:58 - 13 Юли 2020
12095
НЛО над Витоша чисти София

От известно време над платото на Витоша между Черни връх и Резньовете се появяват странни светлини. Започват да проблясват над Резньовете с падането на нощта и периодично се появяват цяла нощ. Понякога светлините са една, две или три, подредени в правилен кръг, съвсем наподобяващ летяща чиния.

Блясъкът прилича на голяма звезда – подобно Венера като Вечерница и Зорница. Понякога се оцветява в синьо, но най-често е бяло-сребриста. Появява се за около 20-30 секунди и изчезва. Леко се мести над Резньовете. Понякога примигва подобно светлината на морски фар, но на това място няма фарове, няма електрически стълбове. А светлините се появяват и могат да се видят във всяка ясна нощ.

Трезвомислещите обаче не вярват на подобни приказки и ги отдават на развинтена фантазия. Столичните уфолози коментират, че това е явление, което от години се случва над Витоша, а сега се преекспонира заради протестите. Но учените отказват да се занимават с него и светлините над планината остават да вълнуват единствено вярващите в неидентифицирани летящи обекти.