НЛО преследва US военни кораби

6 блестящи апарата обградили миноносците

Мистика
11:13 - 29 Март 2021
3008
НЛО преследва US военни кораби

Преди дни изданието "Ню Йорк пост" публикува информация за мистериозен инцидент, случил се през юли 2019 г. край бреговете на Калифорния. Разказът се базира на данни от корабния дневник на американския военен миноносец "Кид". В него се съобщава „за откриването на небесна светлина, надвиснала над кораба“.

Вестникът набляга на това, че публикуването на записи от корабния дневник е разрешено от Закона за свобода на информацията на САЩ. През юли 2019 г. шест безпилотни летателни апарата обградили американските военни кораби "Кид", "Рафаел Пералта" и "Джон Фин", като в дневника се отелязва, че това били „нахални“ маневри.

„Разрушителят Кид докладва за НЛО. Над кораба се вижда бяла светлина. Два неидентифицирани обекта се виждат отдясно. Още четири НЛО бяха забелязани от дясната страна на моста “, пише в бележките на корабния дневник на миненосеца "Кид" от 14 юли 2019 г.

Най-мощните кораби на американския флот, оборудвани с радари, сензори, съвършени електронни системи, не успяват да проследят изчезването на НЛО. За да се изясни информацията, на следващия ден е изпратено искане до круизния кораб Carnival Imagination, който е бил най-близо до миноносците по време на НЛО историята. Екипажът на кораба е попитан дали не са изстреляни някакви увеселителни балони. Отговорът е отрицателен.

Инцидентът се случва с кораби, които се намират на около 150 километра от брега на Лос Анджелис, което е извън обсега на търговски безпилотни летателни апарати. Следователно търговските плавателни съдове също не може да са източник на странните явления. ФБР, бреговата охрана и други специализирани органи се опитват да разбират какво всъщност са неидентифицирани безпилотни летателни апарати, но не стигат до никакви заключения.