No Scotland - no party! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Феновете на "гайдарите" спечелиха сърцата на хората

Спорт
17:21 - 24 Юни 2024
4016
No Scotland - no party! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Докато шотландските фенове напускат Мюнхен и се отправят към Кьолн, поведението им в Бавария е похвално... Всички им се кефят, защото не правят скандали и побоища, а създават радостна и колоритна атмосфера.

Туит от мюнхенската полиция гласи: "Много благодарим на шотландските фенове, които създадоха страхотна атмосфера през последните няколко дни. Успех и лек път".

А рефренът "No Scotland - no party!" може да се чуе навсякъде, не само където има мач на шотландския национален отбор. Гарите, метрото, влаковете - навсякъде може да се види тълпа с полички и крачещи пред тях гайдари.

Хората ги гледат в захлас, усмихват се и ги поздравяват, докато "тартан арми" преминават по улиците на техния град, а след това поемат към следващата точка в Германия. За да направят последното си представление и да изпеят на поредния стадион мощно и чувствено химна на Шотландия - "Flower of Scotland".

Е, "гайдарите" вече ги няма в схемата на европейското първенство по футбол, след като момчетата на Стив Кларк загубиха снощи в Щутгарт двубоя си с Унгария с 0:1 и трябва да поемат към вкъщи.

Малко не им достигна, а селекционерът на гордите шотландци изрази недоволство, че аржентинският рефер Факундо Тело, който е единственият южноамерикански съдия на първенството, не е отсъдил дузпа в тяхна полза.

Футболистите може и вече да не са в битката за трофея и ще се отдадат на отдих преди да започнат изморителните двубои от техните първенства, но феновете на шотландците остават в играта и ще продължат да радват хората из Германия. Ще ходят по мачове, ще изпиват по тонове бира и ще се веселят, а наред с това накрая ще имат претенция, разбира се, не и без основание, че ще бъдат №1 на шампионата.

Шотландия спечели сърцата на хората - от това по-важно няма!