Ноле: Разочарован съм, не беше умишлено

Сърбинът ще бъде лишен от заработените пари и точки от US Open

Спорт
12:36 - 07 Септември 2020
1829
Ноле: Разочарован съм, не беше умишлено

Световният №1 Новак Джокович излезе със съобщение в социалните мрежи относно инцидента, който той предизвика, удряйки с топка една от страничните съдийки по време на 1/8-финалния си мач срещу Пабло Кареньо-Буста, довел до дисквалификацията му.

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Беше неумишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство. Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество. Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си. Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа Ноле.

Джокович най-вероятно ще бъде лишен от всички заработени пари от наградния фонд и спечелените точки за ранглистата от достигането си до 1/8-финалите на US Open, след като вчера вечерта беше дисквалифициран за неспортсменско поведение.

„В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, играч се дисквалифицира след умишлен или случаен, но опасен удар по топката на корта, който нанася вреда", пишеше съобщението на организаторите.

Така Джокович няма да вземе точки и пари от наградния фонд, а освен това ще бъде глобен. Той ще отнесе и парична санкция заради неявяването си на пресконференцията, след като мачът бе прекратен.