Ноле триумфира в Рим!

Сърбинът отново пише история - рекордьор е по тилти от "Мастърс" турнири

Спорт
20:39 - 21 Септември 2020
2100
Ноле триумфира в Рим!

Световният номер 1 Новак Джокович триумфира за 5-ти път на Мастърса в Рим на червени кортове. Сърбинът надделя над аржентинеца Диего Шварцман с 2:0 сета, в отделни части 7:5, 6:3.

С победата Джокович записа за пореден път името си в историята на тениса, подобрявайки нов рекорд. Ноле се превърна в тенисиста с най-много спечелени титли от категория Мастърс 1000 в историята на играта - 36.

До момента сърбинът делеше лидерската позиция по този показател с Рафаел Надал, който остава на второ място в подредбата със спечелени 35 Мастърс титли, а Роджър Федерер остава трети с 28 отличия.

Срещата започна колебливо за световния номер едно, след като Шварцман осъществи два пробива в началото на първия сет и поведе с 3:0. Джокович навакса изоставането си и направи късен брейк, който ми осигури спечелването на сета със 7:5.

В началото на втората част, двамата тенисисти размениха по един пробив, но Ноле показа по-убедително представяне и затвори гейми при 6:3 срещу аржентинецът, за когото това бе първи финал на турнир от категория Мастърс 1000.