НОЩ спира брифингите

Решението е на премиера Бойко Борисов

Актуални новини
08:15 - 02 Май 2020
9433
НОЩ спира брифингите

От днес по решение на министър-председателя Бойко Борисов Националният оперативен щаб спира своите ежедневни брифинги за развитието на пандемията у нас по начина, по който това ставаше до момента. Това съобщи началникът на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова в Министерски съвет тази сутрин. 

Арнаудова уточни, че актуалната информация отсега нататък ще бъде поднасяна под формата на съобщения от доц. Димо Димов. 

"Българското общество вече е достатъчно информирано за всички особености на коронавируса. А и вече се чуват все повече критики за брифингите, които имаше до момента", обясни решението Севдалина Арнаудова. 

Тя подчерта, че досега нито кабинетът, нито щабът са настоявали пресконференциите да бъдат излъчвани на живо – а това е станало по настояване на медиите. 

Оттук нататък всички въпроси, които има журналистите, трябва да бъдат отправяни към ресорните пресцентрове на МС или министерството на здравеопазването. 

На въпрос къде са председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски и премиера Бойко Борисов, Арнаудова отговори така: "В кабинета и в момента обсъждат възможностите за отпадане на някои мерките". 

"Позволете ми да благодаря на всички вас журналистите, които всеки ден от началото на пандемията ни отразявахте максимално коректно", каза още Арнаудова.