Нощен плаж на светло на Слънчака

31 стълба с 93 мощни лампи осветяват прочутата морска ивица

Новини
16:56 - 21 Юли 2019
3162
Нощен плаж на светло на Слънчака

Плажът на Слънчев бряг вече е идеален за нощно къпане, тъй като се сдоби с перфектно осветление.  Трийсет и един стълба с 93 мощни лампи осигуряват тристранно осветяване по тъмно. Така курортът, станал печално известен в последните години като меката на алкохолния туризъм, става първият по нашето крайбрежие с изградено осветление.

"Вечер са осветени пясъкът, част от морето и крайбрежната алея. Новите лампи са монтирани на високи пилони, на всяка точка има по три тела.", съобщи управителят на плажната ивица Кирил Спасов.

Идеята на новата екстра е на първо място безопасността, удобство и естетична нощна атмосфера, максимална сигурност за туристите.

"Гостите, без да имат притеснения, могат да се разхождат по плажа и нощем. Непрекъснато получаваме много високи оценки и добри отзиви от експерти, проверяващи, туристи, за нивото, на което се поддържа ивицата - чистотата, сигурността, охраната, осветлението. Постигнали сме 100 процента удовлетвореност на посетителите на плажа," обясни Спасов.

Крайбрежната ивица в Слънчев бряг е дълга над 10 километра и на места е широка повече от 60 метра. Специални машини почистват плажа, използват се най-ефективните техники за обработка на пясъка, които улавят боклука след пресяване.

Забавлението на туристите, еестествено, е гарантирано максимално - с разнообразни атракции - водни спортове, сърф, плажен волейбол и други.