Нощна акция търси дрога, пияни шофьори и малолетни по морето

Полицията проверява крайбрежните заведения във Варна

Новини
13:30 - 24 Юли 2022
5285
Нощна акция търси дрога, пияни шофьори и малолетни по морето

Нощна акция се проведе в петък и събота из заведенията по морето. Инспекцията бе осъществена от служители на „Криминална полиция“, колегите им от „Икономическа полиция“ и екипи на Първо, Второ и Четвърто РУ.

Целта на операцията бе установяване на малолетни и непълнолетни лица – без придружител, след 22 часа; установяване на лица разпространяващи наркотични вещества; водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или упойващи/ наркотични вещества; проверка за продажба на акцизни стоки без бандерол.

При проведената специализирана полицейска операция във Варна – на Морска гара и крайбрежните заведения в кв. Аспарухово, бяха проверени: седем питейни заведения; 236 МПС-та; 509 лица. Установени са 5 нарушители, съставени са 36 бр. АУАН и 15 бр. фишове.

По време на двудневната инспекция са тествани за алкохол и наркотични вещества 67 водачи. От тях с положителна проба се оказаха 9 - за алкохол и 11 след употреба на различни наркотици.

В Първо РУ за срок до денонощие бяха задържани петима граждани, у които е открито различно по грамаж и вид наркотично вещество. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Проверките, за установяване на нарушения по крайморските заведения ще продължат през целия летен сезон, предупреждават от МВР.