Нощните клубове във Франция отварят

Щамът на коронавируса Делта се разпространява активно в страната

Свят
12:05 - 11 Юли 2021
2367
Нощните клубове във Франция отварят

Нощните клубове във Франция, след почти 18-месечно прекъсване, възобновяват работата си, макар и не всички.

 Използването на заведенията е ограничено до 75% от капацитета им, препоръчва се носенето на маски, но не са задължителни, а за да влязат в клуба клиентите ще трябва да покажат сертификат за ваксинация или скорошен отрицателен PCR тест.

Карантината, подобно на останалата част от света, засегна жестоко френската развлекателна индустрия. Според федерацията на собствениците на нощни клубове, около 400 от тях са били принудени да се затворят напълно през последните месеци или са натрупали дългове. "Оставаме бдителни и естествено, ако всичко се обърка и трябва да се върнем назад, ще го направим", заяви здравният министър на страната Оливие Веран.

Във Франция щамът на коронавируса Делта се разпространява активно. Сега той представлява почти половината от новите случаи, но скоро ще се увеличи и през уикенда Делта вероятно ще бъде преобладаващ щам във Франция.

Независимо от това, властите уверено връщат страната към нормален живот. Вчера в Париж се проведе репетиция за ежегодния военен парад за Деня на Бастилията, отбелязван обичайно на 14-ти юли. Миналата година парадът беше отменен, но тази година ще се проведе, макар и с ограничения.