Нощувката по морето за летния сезон - на цената на тази в Ница

Куриози
17:50 - 17 Януари 2022
5855
Нощувката по морето за летния сезон - на цената на тази в Ница

Нощувката по българските морски курорти подгони цените на тази в центъра на Ница, сочи справка на Lupa.bg шест месеца преди старта на активния сезон 2022.  

Апартамент с една спалня, подходящ за семейство с 2 деца, вече се предлага от Елените до Царево стандартно за между 120 и 200 лева.

Само 90 евро е цената на това симпатично местенце на метри от Средиземно море

Толкова средно е и цената за една нощ на Лазурния бряг, при това в тузарския район на катедралата Нотр Дам в Ница, на около 2 минути пешеходно разстояние от центъра на тузарския курорт. 

Това студио в Ница може да се договори и за 60 евро на нощ

У нас най-високи са цените в Бургаско, като ако отсега се резервира стая за 5 дни за юли или август за двама възрастни, нощувките ще излязат малко над 400 лева. При цели фамилии обаче мизата удря почти 800, без да се брои плащането на местния данък. 

Най-приемливи изглеждат засега офертите от руснаците, собственици на жилища в района на Св. Влас и Слънчев бряг, където едностаен апартамент при това в затворен комплекс с поддържан басейн и фитнес зала все още може да се намери за около 80 лева на нощ. 

Поморие, за разлика от съседната община Несебър, държи фантастични суми. Покрай улица "Крайбрежна" в стария град на източния плаж сумата за една нощувка за 45-квадратно студио или апартамент трудно пада под 100 в активния сезон, а някои частни рентиери вече обявиха цени от по 120 лева за ден. 

Хотелиерите по морето пък признават, че търсенето покрай пандемията трайно се е променило и вместо кратки почивки за уикенда, българинът масово се ориентирал към дългосрочни наеми, включително за целия сезон. Мизата за 3 месеца варира между 2 и 5 хиляди за 30 дни в зависимост от условията. Но при внимателно търсене до края на февруари може да се открие и апартамент за до 1500 лева, при това близо до брега.