Нострадамус плаши: Третата световна започва от Иран

Бразилският мистик Атос Саломе прави подобно предсказание

Свят
22:02 - 21 Април 2024
9842
Нострадамус плаши: Третата световна започва от Иран

Френският пророк Нострадамус е предсказал началото на Третата световна война през 2024 година. Страховете, че неговото предсказание започва да се сбъдва, се засилиха, след като Иран нанесе масирана атака с ракети и дронове по Израел, пише британския вестни "Дейли Стар".

Пророкът, с истинско име Мише дьо Нострдам, е направил редица от своите пророчества в книгата си "Предсказания", която е издадена преди повече от 450 години. До момента редица от направените прогнози, както се смята, са се сбъднали.

Твърди се, че точно той е предсказал възхода на Адолф Хитлер, покушението срещу президента на САЩ Джон Кенеди, началото на пандемията от Covid и дори кризата с разходите за живот през 2022 г.

Сега изглежда, че пророкът е имал друго успешно предсказание. Пишейки за 2024 г., той казва: „Червеният противник ще побледнее от страх, поставяйки великия океан в ужас“.

Смята се, че пророчеството е свързано с напрежението между Китай и Тайван, но атаките на хутите срещу кораби в Червено море също се разглеждат в този контекст.

Като добавка, влошаването на отношенията между държавите в Близкия изток добави допълнителен импулс на неговите прогнози, затова хората сега се опасяват, че Третата световна война наближава.

След като Иран изстреля десетки дронове и балистични ракети към Израел, темата за старта на Третата световна война започна интензивно да се обсъжда в социалната мрежа X, известен преди като Twitter.

Един потребител, който промени името и профилната си снимка с такава на Владимир Путин, написа: „Ако третата световна война избухне и има три страни:

„1. Русия, Китай, Иран, Йемен, Северна Корея, Ирак

„2. НАТО, САЩ, Израел и Украйна

"3. Талибани, Хизбула, хуси. На коя страна ще застанете?"

Втори човек написа: "Сега повече от всякога светът е на ръба на Третата световна война."

Трети добави: "Иран нападна Израел. Третата световна война започна."

Това се случва на фона на твърденията на така нареченият „жив Нострадамус“, който в прогнозите си за 2024 година, предвиди, че Третата световна война, ще се „разгърне по доста любопитен начин“.

През март бразилският мистик Атос Саломе, на 36 години, намекна за възможността Третата световна война да започне в резултат на „непредвидени събития“.

Саломе очаква инцидент, който потенциално може да ескалира в световна криза, включваща сили като Съединените щати, Китай и Русия.