Нотата до Митрофанова е подписана от заместничката на Генчовска

Уличените в "несвойствени дейности" служители на посолството на РФ следва да напуснат територията на страната до 24 ч. на 3 юли

Русия
18:50 - 29 Юни 2022
3486
Нотата до Митрофанова е подписана от заместничката на Генчовска

Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше връчена на руския посланик Митрофанова за изгонването на 70 руски дипломати. Това е направила заместничката на Генчовска - Ирена Димитрова, като не е ясно има ли право на това в отсъствието на шефката си.

Още във вторник заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова е извикала на среща в МВнР посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова, на която са й били връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас.

Уличените в "несвойствени дейности" служители на посолството следва да напуснат територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 г.

Ирена Димитрова е дипломат с над 20 годишен професионален опит в дипломатическата служба. Професионалната ѝ кариера се свързва и с два задгранични мандата - в Обединеното кралство и в Постоянната делегация на Република България към НАТО в Брюксел.