Нов ад! Израелски удар срещу училище в Газа, над 100 загинаха!

В сградата са били настанени разселени хора в обсадената палестинска територия

Новини
08:47 - 10 Август 2024
2315
Нов ад! Израелски удар срещу училище в Газа, над 100 загинаха!

Над 100 палестинци са загинали и десетки са ранени при израелски удар срещу училище в Газа, където са били подслонени разселени хора. Това съобщи Агенцията за гражданска защита на Газа.

Според информацията, три израелски ракети са ударили училището в град Газа. Агенцията за гражданска защита на Газа описва инцидента като "ужасяващо клане".

Израелските удари бяха насочени към разселени хора, по време на сутрешните молитви, което доведе до бързо нарастване на броя на жертвите, се казва в изявление на управляваната от Хамас правителствена медийна служба в Газа.

Израелската армия заяви, че е "ударила прецизно терористи на "Хамас", действащи в команден и контролен център на групировката, вграден в училището Ал-Табаин".

Ударът идва два дни, след като властите в Газа съобщиха, че повече от 18 души са били убити при израелски удари срещу две други училища в град Газа. Тогава израелските военни също казаха, че са ударили командни центрове на Хамас.

По-рано Израел се съгласи да поднови преговорите следващата седмица по искане на международните посредници след интензивна дипломация, насочена към предотвратяване на криза в целия регион. Иран твърди, че Израел иска да разпространи войната в Близкия изток, а представители на "Хамас", някои анализатори и критици в Израел заявиха, че премиерът Нетаняху удължава битката за политическа изгода.