Нов център за издаване на лични документи беше открит в София

Новини
14:04 - 15 Август 2022
5578
Нов център за издаване на лични документи беше открит в София

Нов център за административно обслужване на български граждани бе открит в столицата. В него вече се приемат заявления на български граждани за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС.

На бул. „Княгиня Мария Луиза“ 91 в близост до Централна гара и „Лъвов мост“ всеки гражданин с адресна регистрация в София-област и София-град ще може бързо да извади важни документи - лична карта или паспорт, както и шофьорска книжка. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че това е важно звено в работата на МВР:

„Откриването на един такъв нов център с много възможности за обслужване се надяваме да намали потока пред другите, надяваме се да привлече достатъчно много граждани. Създали сме организация да се следи предишния ден каква натовареност е имало, за да избере всеки гражданин в кой център да отиде съобразно неговата натовареност“.

Светлана Ценева - директор на Дирекция „Български документи за самоличост“, поясни, че в Центъра ще може да се плащат и глоби, наложени от КАТ. По Интернет ще може да си запазим и час за определената услуга:

„Приоритетно се обработват тези хора, които са с такъв запазен час. На сайта на Столична дирекция, на сайта на Дирекция „Български документи за самоличност“, както и на централния сайт на Министерство на вътрешните работи, има линк. 16 са новите гишета, които са за български граждани, като запазваме три гишета за обслужване на временните разрешения на украинските граждани“.