Нов евроуспех! Лудогорец превзе с класика Будапеща

Шампионите разбиха с 3:0 Ференцварош, лидери са в своята група в Лига Европа

Топ
21:49 - 03 Октомври 2019
3767
Нов евроуспех! Лудогорец превзе с класика Будапеща

Лудогорец постигна пореден голям успех в Лига Европа, разгромявайки с 3:0 като гост унгарския футболен гранд Ференцварош. С гръмката победа, извоювана в Будапеща, българският шампион се утвърди като изненадващ едноличен лидер в Група Н на Лига Европа, с пълен актив от 6 т. и голова разлика 8-1. Разградчани правят фурор във втория по престиж европейски клубен турнир, след като преди 2 седмици размазаха с 5:1 руския гранд ЦСКА Москва.

При гостуването на Ференцварош в герой за Лудогорец се превърна Рафаел Форстър. Бразилският защитник наниза два гола за победата, като особено впечатляващ бе първия му. В 39-ата минута Фростър изпълни феноменален свободен удар, при който топката влетя в горния десен ъгъл на унгарския вратар. Преди това още в 1-ва минута на мача Лудогорец поведе, след като Джоди Лукоки се възползва от центриране на Недялков и с удар от 15 метра откри резултата – 1:0 за Лудогорец!

През първата част българите изцяло доминираха над Ференцварош и изпуснаха да убият рано-рано интригата в мача след пропуски на головата си машина Клаудиу Кешеру и Абел Анисе. За капак в 43-ата минута Лудогорец остана с 10 човека на терена, след като румънския бранител Драгуш Григоре бе изгонен с два жълти картона.

След почивката домакините опитаха да се върнат в мача, но възпитаниците на Станислав Генчев действаха изключително разумно в дефанзивен план, а вратарят Пламен Илиев спаси две положения. Лудогорец нанесе фаталния си трети удар в 65-ата минута, когато Рафаел Фостър с глава отбеляза втория си гол в мача след корнер, изпълнен от Вандерсон - 3:0 за Лудогорец!

До края на мача Ференцварош така и не намери сили да се противопостави на българския шампион, чиито футболисти изнесоха изключително силна продукция. С победата с 3:0 Лудогорец се превърна в българския отбор, постигнал най-убедителна победа като гост в групова фаза на европейски клубни турнири.

Разградчани съумяха и да отмъстят на Ференцварош, който през месец юли ги отстрани в квалификациите за Шампионска лига. Унгарците също не успяха да се доберат до груповата фаза в най-комерсиалния футболен турнир, а сега шансовете им да прескочат група Н на Лига Европа не са особено големи. На обратния полюс е прероденият под треньорското ръководство на Станислав Генчев Лудогорец. Разградчани са без грешка в Лига Европа, а победата им над Ференцварош със сигурност им вдъхва огромно самочувствие преди дербито с Левски в Първа лига този уикенд.

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЛУДОГОРЕЦ 0:3

0:1 Лукоки 1, 0:2 Форстър 40, 0:3 Форстър 65

Ференцварош: Дибус, Фримпонг, Ловренчич, Нгуен, Зубков, Харатин, Зигер, Блажич, Хейстер, Боли, Исаел. Треньор: Серхий Ребров

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Григоре, Баджи, Кешеру, Марселиньо, Вандерсон, Форстър. Треньор: Станислав Генчев