Нов фамозен обрат класира Григор Димитров на 1/2-финал в Индиън Уелс

Спорт
07:36 - 15 Октомври 2021
5808
Нов фамозен обрат класира Григор Димитров на 1/2-финал в Индиън Уелс

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров направи поредния си фантастичен и фамозен обрат на "Мастърс"-а в Индиън Уелс, за да се класира за първи път в кариерата си на полуфиналите!

Бившият номер 3 в света надделя повече от драматично срещу един от най-добрите и успешни (с три титли досега) играчи през сезона Хуберт Хуркач - 3:6, 6:4, 7:6(2) за цели 2 часа и 40 минути.

За Гришо това не просто е дебютно класиране в топ 4 на турнира в "Рая на тениса", но и първи полуфинал на надпревара от най-високата категория на АТР от 2019 година насам, когато го направи в Париж.

Тогава той елиминира Юго Юмбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин, но загуби от Новак Джокович със само един пробив разлика.

Сега Димитров имаше нелеката задача да се справи с машината на сервиси от Полша, която през сезона триумфира на "Мастърс"-а в Маями, а после не просто добави още два трофея към сметката си, но и разгроми (с "геврек") на Роджър Федерер на четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Любопитното е, че българинът успя да го сломи, без да направи нито един ас, а Хуркач регистрира 14 (плюс още други куп невърнати начални удари).

За пореден път през втората половина на кампанията Григор трябваше да се изправя срещу противник, който се намира във формата на живота си и се наслаждава на най-силния си сезон - това важеше и за предишните мачове с Даниил Медведев, Каспер Рууд, Аслан Карацев, Хуркач (сега с 21-вия в света Камерън Нори) и с други.

Гришо записа победа номер 100 в сериите "Мастърс", а 101-вата ще търси срещу първата ракета на Великобритания Камерън Нори, с когото можеше да спори за трофея в Сан Диего, стига да беше спечелил равностойната и зрелищна битка с Рууд.