Нов израелски удар отне живота на близо 30 палестинци, повечето деца!

Жертвите са в Хан Юнис в южната част на Газа, но има убити и в бежанския лагер Балата

Новини
09:05 - 18 Ноември 2023
3662
Нов израелски удар отне живота на близо 30 палестинци, повечето деца!

Около 26 палестинци, предимно деца, са убити при израелски удар по град Хан Юнис в южната част на Газа. Часове по-рано Израел отправи ново предупреждение към палестинците в Хан Юнис да се преместят на запад от линията на огъня.

"Искаме от хората да се преместят. Знам, че за много от тях не е лесно, но искаме да виждаме цивилни, попаднали в кръстосан огън", заяви вчера Марк Регев, съветник на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Населението на Хан Юнис е повече от 400 000 души.

Най-малко петима палестинци са били убити и при израелски въздушен удар по бежанския лагер Балата в град Наблус, разположен в централната част на окупирания Западен бряг, съобщи Палестинският Червен кръст.

Към момента израелската армия не е коментирала случая.

Часове по-рано Палестинският Червен кръст заяви, че лекари оказват първа помощ на петима сериозно ранени при въздушно нападение. Става въпрос за хора на възраст между 19 и 25 години.

На Западния бряг, който е част от териториите, завладени от Израел при войната от 1967 г., се наблюдава голяма вълна от насилие след смъртоносната атака на бойци от "Хамас" срещу Южен Израел от 7 октомври.

Оттогава насам израелските сили проведоха операции на Западния бряг, при които са убили най-малко 186 палестинци, включително и 51 деца, показват данни на ООН. Освен това осем палестинци са били убити от израелски заселници, а осем израелци са станали жертва на палестински атаки, сочат още данните.