Нов кошмар: Млад мъж издъхна след 4 часа лутане по болници в Бургас

Пациентът се оказал с тежка пневмония, коронавирус показал чак 3-ият тест

Новини
20:06 - 21 Ноември 2020
8135
Нов кошмар: Млад мъж издъхна след 4 часа лутане по болници в Бургас

36-годишен мъж издъхна в болницата в "Меден рудник" в Бургас, след като бе разкарван повече от 4 часа по клиниките в града. Причината да не бъде приет в  областната болница и Белодробната бил отрицателен тест за коронавирус. Eдва след смъртта му, третото изследване е показало положителна проба за Covid-19, съобщи БНТ.

Калин Карапачов се лекувал около седмица вкъщи, когато състоянието му се влошило и се принудил да потърси лекарска помощ. 

"Като отидохме при личната лекарка, той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка", разказа почернената майка на мъжа Гинка Карапачова.

След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

"В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА", споделя Гинка Карапачова.

Младият мъж е дошъл до Спешното отделение на държавната болница. Оттам обаче обясняват, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

"За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора", обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница - Бургас. 

След часове обикаляне по болниците, повече от 4 часа, мъжът бил приет в клиниката в "Меден рудник", където е починал.