Нов опит : Комитова обеща на софиянци подземни паркинги

Бившата регионална министърка остана печално известна с отказа на строителните фирми да разговарят с нея и с всички спрени ремонти

Политика
18:20 - 08 Октомври 2023
4255
Нов опит: Комитова обеща на софиянци подземни паркинги

„Винаги, когато управлението не се справя с поставените задачи, възникват протести. През 2021 г. протестите бяха политически насочени към мен, аз ги провокирах с разкритията си за парите за АМ „Тракия”, за пътната поддръжка и за свлачищата. Провокирах ги, защото направих тези разкрития. Позицията ми на служебен министър беше да браня парите на всички данъкоплатци." Това заяви кандидатът за кмет на София от "Български възход" и бивш служебен регионален министър Виолета Комитова по НОВА.

"Две години по-късно нито един министър не може да се справи с тази задача – парите са във фирмите, а ремонтите ги няма. Този капан беше заложен от управлението на ГЕРБ преди мен. Всеки, който иска да работи, може да продължи, но има заложени препятствия това да се повтаря”, каза Комитова.

Тя вижда в столицата на България функции и комуникации. „Ще се боря за бизнес, за по-добри условия за комуникацията, за пенсионерите. Когато се разгръщат широкомащабни проекти в София, строителството натоварва територията с последващи проблеми. Първо трябва да мислим инфраструктурно, преди да мислим за структурното разпределение”, каза Комитова. Тя е оптимист, че много от допуснатите грешки могат да бъдат поправени. Голяма част от тях могат да бъдат поправени дори без пари.

Първата тема е паркирането, модерните градове се развиват във височина и подземно. „Първата функция на подземните паркинги е да приютим голяма част от колите. Това може да стане на базата на сдружаване на гражданите, изграждане на подземни паркинги в междублоковите пространства. Затова пари не се изискват, иска се административна подкрепа”, каза Комитова.