Нов панаир с Пловдивския панаир

Чака се извънредна сесия на ОбС днес следобед

Новини
12:31 - 18 Януари 2023
1923
Нов панаир с Пловдивския панаир

Целта на извънредната сесия на ОбС - Пловдив не е отмяна на взетото решение за варненските акции в Международния панаир, а да се измени решението. Сега започва дело по същество в съда, което е нова ситуация и трябва нова санкция на Общинския съвет.

Така бившият кмет и сегашен градски лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев аргументира пред Радио Пловдив искането на извънредна сесия на местния парламент днес следобед от 14.00 часа. 

„Има нов казус и съответно трябват нови действия на община Пловдив, а това трябва да стане след решение на ОбС.

ГЕРБ иска да избегне излишната истерия и политиканстване по темата. Решението на ОбС спря вписването в Търговския регистър на акциите на община Варна в Пловдивския панаир, а след като вчера кметът Здравко Димитров внесе искови молби, това се случи“, заяви Тотев.

По думите му процесът ще отнеме няколко месеца. Пред община Пловдив има няколко варианта за действие, един от които е да купи акциите на Варна в Панаира.

„Те са оценени по 1 лв, т.е. струват 16,3 млн. лв. ОбС - Пловдив може да реши да поиска от държавата парите“,

допълни още градският лидер на ГЕРБ.

Тотев обясни и защо съветниците от ГЕРБ не са участвали в 2-те извънредни сесии на ОбС, инициирани от „Демократична България“. „Защото от това политиканстване нямаше нужда. Решението на ОбС бе достатъчно, за да спре вписването на акциите на Варна в Търговския регистър“, смята той.

Според Иван Тотев искането за извънредна сесия днес от 14.00 ч. ще бъде подкрепено и от 5-мата съветници от „Кауза Пловдив“.