Нов паркинг правят в кв. „Хладилника”

Любопитно
16:57 - 22 Ноември 2022
2233
Нов паркинг правят в кв. „Хладилника”

Започна работата по изграждане на наземен паркинг в района на улица „Сребърна“ в квартал „Хладилника“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Върху общинския терен на „Пазари Изток“ ще бъдат обособени 25 паркоместа, две от които, предназначени за инвалидни автомобили. На място ще има и зарядна станция за електрически коли. Строителните дейности се предвижда да приключат до края на декември. 

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев провери на място началото на дейността по изграждане на паркинга и разговаря с жители на района, които през лятото сигнализираха, че на същото място се предвижда строителство на 7-етажна сграда.

„Благодаря на гражданите, които ни сезираха. Веднага след като се запознах с проблема, подготвих доклад и с решение на общинския съвет успяхме да защитим терена. На това място няма да се строи 7- етажна сграда, а вече се обособява паркинг за живущите в близост. Това е поредна стъпка, която правим в решаването на проблема с паркирането в столичните квартали“, коментира Георгиев.

Докладът с искане за отмяна на решението, с което собственикът на терена „Пазари Изток“ ЕАД получи правото да проведе конкурс за учредяване на право на строеж на жилищна сграда, беше внесен от председателя на СОС и общински съветници от групата на ГЕРБ -СДС през септември.

На срещи с гражданите от кв. „Хладилника“ беше обсъдено за какво да се използва общинският терен – за изграждането на обществен паркинг или детска площадка.