Нов провал: Пакет "Мобилност" влиза в сила

Следващият опит да спрат поправките по Макроновия модел е идната седмица

Икономика
13:10 - 19 Септември 2019
2851
Нов провал: Пакет "Мобилност" влиза в сила

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакет "Мобилност" да бъде изтеглен от Европейската комисия, съобщи БНР.

Днешното заседание на комисията продължи едва десет минути. В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг - вносител на предложението камионите да се връщат в страната - отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета. Новият координатор ще бъде шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който внесе искането за изтеглянето на пакета, призна, че резултатът от заседанието е разочароващ. Ясно е, че мнозинството е категорично срещу нашата позиция, каза той.

Българският евродепутат посочи, че на 24 септември в комисията по транспорт ще се гласува дали да започнат преговорите по пакета. В случай на положителен вот преговорите със Съвета и Комисията ще започнат, когато новият комисар по транспорта Рована Пунг встъпи в длъжност.