Нов сблъсък между МВР и прокуратурата: Сега заради сина на кмета на Симитли

Според полицията Апостол Апостолов е агитирал в деня на вота, от държавното обвинение отказват да образуват досъдебно производство

Топ
22:29 - 04 Октомври 2022
6797
Нов сблъсък между МВР и прокуратурата: Сега заради сина на кмета на Симитли

Сблъсък между МВР и прокуратурата за изборите. Според полицията кметът на Симитли Апостол Апостолов е агитирал в деня на вота. От държавното обвинение обаче отказват да образуват досъдебно производство.

В деня на вота кметът на Симитли Апостол Апостолов е бил в една от секциите в региона. По данни на МВР той е притискал хората да гласуват за определена партия – ГЕРБ, с определена преференция – за сина му. От прокуратурата посочиха, че няма достатъчно доказателства за това.

В село Долно Осеново в изборния ден Ина Маслянкова е член на секционна избирателна комисия.

"Аз чувах как се дават вербални указания с шепот, който обаче се чуваше, каза Ина Маслянкова. Става дума за Стефан Апостолов Апостолов", твърди Маслянкова пред Би Ти Ви.

Стефан Апостолов е кандидат-депутат от ГЕРБ и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Ина Маслякова подава сигнал до полицията.

„Доста интензивно е действал, агитирал, притеснявал една от секциите. Събрахме достатъчно доказателства, бяха налице достатъчно данни“, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

От Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че са получили сигнал за агитация срещу Апостол Апостоловот "Продължаваме промяната". Според събраните от обвинението доказателства сигналът, че кметът на Симитли агитира категорично не отговаря на истината.