Нов шмекерлък: Шофьор в рейс 76 продава продупчено билетче за 1,60

Новини
13:00 - 03 Февруари 2020
3560
Нов шмекерлък: Шофьор в рейс 76 продава продупчено билетче за 1,60

Пореден шмекерлък в градския транспорт възмути пътниците. Шофьор в градския транспорт продавал продупчен билет за  1,60. Трикът е ясен - даваш парите за достатъчно скъпото талонче, а водачът прибира всичко в джоба. Това разказаха пред Lupa. bg шокирани пътници, на които „бонусът“ бил предложен в автобус №76, въпреки че те настоявали да си купят нормален билет.

Когато хората отказали да приемат вече пъхнатото в перфоратора билетче, шофьорът раздразнено обяснил, че така и така ще го дупчат и проблем няма. „Каза ни, че имал само дупчени в момента. Резил”, споделиха ядосаните столичани.  

Повечето от пътуващите възмутено отказват и коментират, че това минава всякакви граници на етика в превоза. На други обаче им е все едно, така и така получават билет, перфориран в същото превозно средство и са редовни пред контрольорите.  

Подбно, но все пак по-благородно начинание върви между пътуващите от години. Хората си разменят талончета, като слизащи от трамвая или рейса подарява билет на някой, който се качва в транспорта. Жестът е нещо като бунт и съпричастност към високата цена на хартийките.

И този вариант обаче е забранен в обществения транспорт и подлежи на глоба.