Нов триумф за Хамилтън, този път след трагедията с Гросжан

Британецът спечели старта на Формула 1 в Бахрейн

Спорт
21:11 - 29 Ноември 2020
2126
Нов триумф за Хамилтън, този път след трагедията с Гросжан

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън спечели драматичното състезание за Гран При на Бахрейн, Британският пилот на Мерцедес води колоната от старта до финала. Втори и трети финишираха пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албън.

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Карлос Сайнс финишираха четвърти и пети. Шести се нареди Пиер Гасли, а Даниел Рикиардо остана седми. Съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас финишира чак осми, а топ 10 допълниха още Естебан Окон и Шарл Льоклер.

На старта Хамилтън потегли много добре и поведе уверено колоната, а Ботас бе изпреварен от четири болида. Зад първите болиди обаче стана тежък удар в предпазните стени. Болидът на Ромен Грожан се запали вследствие на силния удар и надпреварата бе моментално спряна. Той излетя в мантинелата след контакт с Данийл Квят и буквално се вряза в нея, минавайки и от другата страна.

За щастие пилотът успя да се измъкне без тежки последствия. По-късно стана ясно, че Ромен има леки изгарания по дланите и глезените.

Надпреварата за Гран При на Бахрейн бе подновена от втората обиколка от същите позиции, при които бе развят на пистата червеният флаг при инцидента на Грожан.

Нов инцидент отново спря състезанието и отново Данийл Квят бе замесен в него. Този път контакт на Квят и Ланс Строл преобърна пилота на Рейсинг Пойнт. Канадецът успя да се измъкне от болида си невредим, който остана на пистата с гумите нагоре.

За втори път Гран При на Бахрейн бе подновено след прибирането на колата на сигурността.