Нов трус в БСП - напусна я и параолимпиецът Михаил Христов

Спортният талант стана осмият, разделил се с левицата за по-малко от месец

У нас
20:49 - 27 Октомври 2020
4303
Нов трус в БСП - напусна я и параолимпиецът Михаил Христов

Параолимпиецът Михаил Христов, който влезе в БСП и парламентарната група на левицата първоначално от гражданската квота, напуска банката си като социалист. 

Подадох си заявлението, решението ми е лично и не е продиктувано от никакви фактори, каза Христов пред "24 часа".

"Когато има противоречия в отношенията в една група, понякога се налагат и такива действия", обясни депутатът. И допълни, че става въпрос за неразбирателство и противоречия в червената група, както и за недаверие във вземането на решения.

Христов остава независим депутат, или нечленуващ в група, както се водят според новия правилник. Не искам да ме причисляват към никого, това е мое решение, въпреки че симпатизирам на някои от колегите, отговори той на въпрос дали ще се присъедини към колегите си, които се наричат групата "Прогресивни социалисти".

В края на септември червената група напуснаха първите шестима - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов.

А от началато на мандата соцгрупата напуснаха и двама от коалиционните партньори - Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така напусналите стават общо 10 души.