Нов ужас: Вирусът уби учителка в Благоевград

Общество
11:51 - 30 Октомври 2020
5645
Нов ужас: Вирусът уби учителка в Благоевград

Нов ужас! Вирусът уби уважаваната учителка в Средно училище с изучаване на чужди езици в Благоевград - 61-годишната Татяна Марковска. Тъжната новина съобщиха от СУИЧЕ с пост във фейсбук.

“С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес завинаги ни напусна нашата скъпа госпожа Татяна Марковска. Скръбта ни е безмерна. Любим преподавател на поколения ученици, високоуважаван специалист, прекрасен човек и колега, тя завинаги ще остане в спомените ни и в историята на нашето училище. Почивайте в мир, госпожо Марковска! Дълбок поклон!”.

Татяна Марковска е шестата жертва на заразата сред учителите. До момента от началото на учебната година коронавирусът отне живота на петима учители. 49-годипната преподавателка по английски език Айлин Байрактарова почина вчера. Тя е работила в СУ "Васил Левски" в Севлиево, където има заразени още петима учители. Колегите ѝ не могат да повярват на случилото се, а училището е потънало в скръб.

Смъртта на учителката била внезапна, само пет дни след като станало ясно, че е заразена. В събота Айлин била приета в болница, но състоянието ѝ рязко се влошило. 49-годишната жена била вдовица и оставя 12-годишното си дете полусираче, след като таткото се оказа жив. По първоначална информация мъжът също починал от вируса, но това се оказа неистина. "Благодарим ти, Айлин, че беше част от семейството на СУ "Васил Левски", написаха във Ффйсбук страницата на школото.

Сред жертвите е и 63-годиен учител от основно училище в община Баните. По-рано тази седмица стана ясно, че коронавирусът е отнел живота на още две учителки - от Шумен и от Разград.

49-годишната преподавателка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "асен Златаров" в Шумен е починала в местната болница.

48-годипната ѝ колежка от ОУ "Н. Й. Вапцаров" в Разград пък била под карантина в дома си, когато състоянието ѝ се влошило. След това жената била хоспитализирана, но въпреки усилията на лекарите издъхнала.

През този месец битката с болестта загуби и 58-годипната Руми Радославова от Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище.