Нов залп на Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите (ВИДЕО)

Политика
13:20 - 05 Януари 2021
5553
Нов залп на Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите (ВИДЕО)

На 28-ми март са изборите, така че няма какво да се търсят оправдания - ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите и да прехвърля датата. Това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да даде прогноза, е грозно. Такъв човек в света няма - прогнозите са за октомври да почнем да се възстановяваме".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като слезе от хеликоптера и инспектира училище във Велико Търново. С него са финансовият министър Кирил Ананиев, министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът на града Даниел Панов.

Междувременно министър Вълчев обясни, че трябва да мине една пълна седмица, преди да се взимат решения дали децата от 5-и до 12-ти клас да се връщат в училище. 

"Другата седмица до четвъртък ще имаме решения", отбеляза по този повод Борисов. Той изрази учудване, че президентът Радев също е говорил на тази тема.

"Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и, ако до четвъртък данните са добри, ще пуснем и другите", категоричен бе премиерът.

Борисов изрази надежда през март положението да е по-спокойно. Ананиев пък от своя страна се похвали, че държавата инвестира много в общински проекти. По думите му приоритет в бюджета тази година били общините.