Нова драма: Активист на ДБ пусна фейк за "умиращия" Константин Мишев

Политика
21:00 - 28 Март 2021
14563
Нова драма: Активист на ДБ пусна фейк за "умиращия" Константин Мишев

Нова фейсбук драма обхвана Демократична България предизборно. След като през седмицата членът на Националния съвет и известен преподавател по история Емил Джасим се наложи да хвърли оставка заради свой донос, отправен към политически противник директно към работодателя му, задето го нарекъл кретен, сега активист на Христо Иванов "блесна" в социалната мрежа с фейк новина. Става въпрос за словесна схватка на стената на политическия емигрант Петър Бояджиев, в която потребител с името Angel Swarzowski твърди за журналиста и екс дипломат Константин Мишев, че е болен от рак и умира. 

"Той умира от рак. Говори каквото си иска и едва ли му пука за реакциите. Затова се върна в България", твърди симпатизантът на ДБ. Оказа се обаче, че това е фалшива новина, защото само няколко часа по-късно самият Мишев коментира доноса така: 

"Днес един млад активист на "Демократична България" на стената един стар доносник и провокатор (визира Петър Бояджиев - б.р.) написал, че съм бил умирал от рак.

Ами не съм болен, но зная ли дали утре няма да се разболея? Или да умра от друго? Всички се разболяваме и умираме. Що за политически аргумент може да е това?

Аре, старият провокатор ми е ясен, но бива ли млади хора да пишат подобни неща?". 

И възмутено напомни, че не е етично непознат да се занимава със здравето му. "Момче, нали живееш на 50 метра от нас. Как ще ме погледнеш ако се срещнем на улицата?", пита той риторично.