Нова футболна мъка : Отбор от Втора лига хвърли кърпата

Поморие разпусна отбора си заради липса на стадион

У нас
18:04 - 09 Декември 2019
2149
Нова футболна мъка: Отбор от Втора лига хвърли кърпата

Футболният отбор на Поморие се разпадна с идването на зимната пауза. На извънредна среща днес играчите са били разпуснати с обяснението, че тимът няма да доиграе първенството във Втора лига напролет. Причината не е обичайната – финансова криза, а липсата на стадион, на който да играe мачовете си.

Поморие няма право да домакинства на своя терен, тъй като той е с изкуствена трева. Досега отборът игра домакинските си срещу на стадиона в Несебър, но оттам са уведомили клуба, че вече няма да предоставят терена си. Все още не е ясно какви са причините за отказа.

Оказва се, че ръководството на Поморие няма решение на проблема и хвърля кърпата. Вариантът за домакинство в Бургас на стадион „Лазур” е невъзможен, тъй като клубът не може да си позволи високия наем.

Това е вторият отбор от Втора лига, който се отказва от участие във Втора лига. Още преди началото на сезона това направи Верея, след като миналата зима бе изваден от елита заради сигнали от УЕФА за манипулиране на мачове. По правилник клубът от Стара Загора трябваше да продължи този сезон във Втора лига, но предпочете да се раздели с професионалния си статут и започна от областната четвърта лига.

Във футболните среди вървят подозрения, че още два втородизвизионни отбора са пред угрозата от разпад. Става дума за Спартак Плевен и Спартак Варна, които имат тежки финансови проблеми и едва смогват с издръжката на отборите си.

Снимка: Lap.bg