Нова крими мода: Автоджамбази отвличат кучета

Целта е: искане на откуп

Общество
16:41 - 19 Януари 2021
2181
Нова крими мода: Автоджамбази отвличат кучета

Банда извършва брутални отвличания на кучета в столицата и района около нея. Това показа сигнал на потърпевш стопанин, на когото му откраднали любимото животно пред очите.

"Вчера в 9:20 ч. двама души с автомобил с регистрация – СВ.... Синьо "рено" ни откраднаха кучето от село Доброславци и тръгнаха в посока село Житен“. Това пише в пост Дениз Н. с молба за помощ и дава мобилния си телефон. Той получил снимки от камерите на бензиностанцията в Костинброд, където се виждало, че кучето е със свалена каишка и опитва да избяга. Подал е жалба в полицията с номера на колата.

Двамата извършители са познати - извършвали кражби в Симеоново, Драгалевци, Бистрица.

След като написал за отвличането в социалните мрежи, той получил обаждане от похитителите и те му обяснили, че били спасили кучето от нападение на други кучета и на бензиностанцията опитали да намерят собственика. Записите от камерите обаче показали, как каишката му е свалена и те не търсят връзка с никого, а просто си палят и заминават.

Освен за откуп, в един от постовете ясно се вижда защо може да отвлечено животното – повечето, които се занимават с отглеждане на влечуги, главно големи змии, плащат луди пари за живи кучета, котки, зайци и т.н., за да хранят любимците си със тях.

Други пък дават примери с искане отвличане за откуп или пък с хора, които купуват кучета, за да ги измъчват за собствено удоволствие.