Нова мода! Продават бункери в случай на война

Новини
11:10 - 11 Септември 2020
13926
Нова мода! Продават бункери в случай на война

Водеща наша строителна компания вече предлага бункери. Репортер на Lupa.bg се натъкна на рекламата на защитен комплекс. Това породи въпроса дали се подготвяме за война, или пандемията от COVID-19 е предизвикала компанията да построи такова убежище.

"Искате ли да имате собствен бункер? Искате ли ти и най-близките ти да сте защитени от биологични, химични и ядрени атаки, пандемии, природни бедствия? След световната пандемия от COVID-19, апокалипсисите вече не изглеждат толкова далечни и нереални. Не е зле да помислиш за бъдещето! Осигури си място, където да преживееш природни бедствия, пандемии, войни или животозастрашаващи ситуации. Стани част от първото в България защитено селище! Купи си лично подземно убежище! То върви в комплект с къща в планината. Къща, която може да ползвате и в мирно и спокойно време. Къща, сред тишината, зеленината, спокойствието и чистотата на едно забравено от хората българско планинско село. Чисти въздух, храна и вода. Тези неща стават все по-трудно достъпни в последно време. С всеки изминал ден те се превръщат в привилегия, достъпна само на много заможните хора. Ние обаче ще променим това. Нашата компания проектира и изгражда подземни убежища на достъпни цени" - гласи рекламата за бункери.

Първото изображение, което изниква в главата на всеки, щом чуе думата „бункер“, е тъмно, мокро бетонно помещение, без особени удобства, но в случая става въпрос за луксозни скривалища.

По света от доста време се предлагат такива защитени комплекси, но у нас е новост.  Редица компании са притиснати да създават помещения, които да предпазват от различни вреди, като глобална пандемия, астероид и избухването на Трета световна война. Но те не трябва да приличат на неудобните бункери, в които са се крили бащите или дядовците на милиардерите. Не, те трябва да са луксозни.

Много звезди – мениджъри, спортисти и технически гении (твърди се, че Бил Гейтс има бункери във всеки един от имотите си), избират да проектират сами скривалищата за семейството и служителите си.