Нова мода: Тарикат продава реда си за ваксина на опашката пред РЗИ

Минавате час-два по-рано срещу 30 лева

Новини
15:33 - 07 Април 2021
2945
Нова мода: Тарикат продава реда си за ваксина на опашката пред РЗИ

Завиден бизнес нюх демонстрира пловдивчанин, който се наредил на опашка за ваксина пред РЗИ в града под тепетата. 

В пост в личния си профил във фейсбук и инстаграм, както и в няколко групи в социалните мрежи той е отправил примамливо предложение към всички в Пловдив, които досега не са успели да се боцнат и не им се чака, видял репортер на „Марица“. 

„Тъй като не бързам, както вие, за ваксина, а съм доста напред в опашката пред РЗИ, склонен съм да отстъпа реда си срещу възнаграждение! Очаквам предложения на ЛС!“.

Офертата се появи малко след 11 часа, като, съдейки по липсата на реакции и коментари, не се радваше на особен интерес. Пловдивчанинът Мишо се е наредил за ваксина, но решил, че от това могат да се изкарат пари. 

Екипът на „Марица“ си направи експеримент и писа съобщение до профила на „предприемача“. На въпрос колко ще струва да откупим реда му, отговорът дойде за секунди. Тарифата е 30 лв.

„Сменяме се и готово“, ни написа той, като ни помоли да побързаме, че ще му дойде реда до час. Обещава ваксина, различна от „Астра Зенека“. 

Малко преди да изтече този срок постът бе изтрит както от профилите му в социалните мрежи, така и от групите.  

Ако някой е купил реда му, далаверата може да продължи и утре. Професионалистът явно заема позиция отпреди изгрев слънце и чака пред РЗИ. След като събере някой лев, най-вероятно наистина ще се ваксинира. 

Чакането на ред се беше превърнало в професия на опашките в КАТ, но ето, че и пандемията дава тласък и възможност за практикуването ѝ. 

Опашките пред РЗИ в Пловдив не са никак малки след възобновяването на „зелените коридори“. Заради малките количества ваксини, на хората над 60 години им се поставя РНК ваксина, в случая „Пфайзер“, а на по-младите – „АстраЗенека“.