Нова МВР агресия срещу протестиращ

Политика
13:47 - 03 Август 2020
2539
Нова МВР агресия срещу протестиращ

От поредна физическа и вербална агресия от страна на полицаи се оплака един от участниците във вчерашните блокади на главния път Е-79. Николай Кутанов твърди, че е бил ударен и заплашван и ще подаде жалба в прокуратурата.

Действията на униформените имат предистория. „Какво значи за теб България, защото си се клел, какво значи България за теб, за мене значи всичко, ти ще умреш ли за България, защото аз ще умра, е сега лягам и умирам, ако знам, че от утре държавата ще е ОК!“ – с тези думи Кутанов се обръща към един от полицаите по време на сблъсъка, съобщи Би Ти Ви.

Пътят Е-79 остава затворен повече от час, а след намесата на жандармерията протестиращите са разпръснати. На връщане колата на Кутанов е спряна за проверка. Тогава по думите му полицаят заплашва гражданина, че ще си има „адски много проблеми“, а негов колега го удря с юмрук в стомаха.

Репортери стават свидетели на проверката. Главният редактор на „Благоевград нюз“ Мариета Димитрова е един от тях. На нея й е било забранено да стигне до колата на протестиращия, а обяснението е, че се прави рутинна проверка.

„Това е полицейски произвол, ще подам жалба в прокуратурата, до абсолютно всички институции“, категоричен е Кутанов.

Директорът на полицията в Благоевград назначи проверка за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин.

Снимката е илюстративна