Нова, но опасна мода! Хора, пазете децата!

Тийнейджърите приемат през носа прах, заместител на енергийните напитки

Новини
11:26 - 10 Август 2024
7210
Нова, но опасна мода! Хора, пазете децата!

Нова мода завладя тийнейджърите - продукт, заместител на енергийните напитки и кафетата, който се приема на прах през носа чрез специална тръбичка.

Той не може да бъде намерен във физически магазини, но се поръчва бързо и лесно от сайт. Цената му е достъпна - предлага се в опаковки от 1 грам, равен на 20 порции, за 16 лв., и два грама - 40 порции за 21 лв. Има и промоция - при покупка на три опаковки получаваш една безплатно.

Според вносителите му, които описват себе си като "професионален доказан електронен търговец, вписан в българския търговски регистър", стоката им дава: "бърз, мигновен, светкавичен прилив на енергия. Държи те буден, действа незабавно, повишава концентрацията и фокуса, подходящ за работа,
спорт и купони".

Допълват, че е

натурален извлек от природни съставки и е гарантирано, че не съдържа вредни вещества като тютюн, никотин и производните му. Според тях се вписвал перфектно в хранителни режими поради липсата на захари.

Дори твърдят, че е веган и щади стомаха, за разлика от енергийните напитки.

"Преди да го използвате, моля, задължително прочетете неговото съдържание - предупреждават те в сайта. - При наличие на алергии препоръчваме консултация с вашия личен лекар. Не носим отговорност, ако вие не прочетете съдържанието, както и ако го ползвате по ваша преценка при повече алергии
или в случай на предозиране."

Има и бележка за внимание: "Високо съдържание на кофеин. Не се препоръчва за бременни, кърмачки, деца под 16 г. и лица, чувствителни към кофеин."

Въпреки това непълнолетни деца спокойно могат да го поръчат от сайта, в който няма изискване за удостоверение на години. Трябва само да въведат данни като име, телефон и адрес.

Вносителите допълват, че изделието е напълно безопасно при "нормална дозировка" и посочват, че съдържа мака, тирозин, Л-теанин, кофеин, таурин.