Нова опасна мода: Деца лягат пред колите върху пешеходните пътеки

Новини
15:43 - 30 Октомври 2020
5798
Нова опасна мода: Деца лягат пред колите върху пешеходните пътеки

Тийнейджъри играят на руска рулетка с живота си в Свищов, алармираха местните медии. В тъмната част на денонощието младежите лягат върху пешеходните пътеки и остават там дори при приближаването на автомобилите, въпреки предупрежденията с клаксони на водачите.

А за да бъде „подвигът” им увековечен в социалните мрежи, младежите правят селфи с мобилните телефони. Опасната мода е завладяла тийнейджърите по целия свят, но в Свищов са сред най-активните й последователи у нас. Подобни случаи обаче е имало в последната седмица и в Стара Загора и Габрово, научи Lupa.bg.

Това е поредният случай на безразсъдно поведение на млади хора в региона. Преди дни снимка на двама младежи, качени върху железен стълб за високо напрежение, взриви социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение и отрицателни коментари. При други подобни случаи преди време пък, младежи бяха заснети върху покрива на вагон в района на гара Горна Оряховица и на челна стойка на ръба на язовирната стена на язовир "Ал. Стамболийски".