Нова порция дракони и разкрития в Игра на тронове

Предстои да разберем дали Армията на нощта ще промени напълно играта

Новини
10:42 - 15 Април 2019 (обновена)
3178
Нова порция дракони и разкрития в Игра на тронове

Тази нощ беше щастлива за маниаците на киното у нас - Игра на тронове се завърна с първи епизод от общо шестте в последния сезон на сериала.

Епизодът се появи едновременно в целия свят, като в България можеше да се гледа чрез стрийминг платформата HBO GO от 4:00 ч. в понеделник сутрин. Може да бъде гледан и в 21.00 ч. по HBO.

Обещанието за по-дълги епизоди поне в първия не се осъществи - той трае под 51 минути.

Мащабният бюджет на новия сезон от 90 млн. щатски долара и продължителността на снимките на шестте епизода - по-малко отколкото при всеки от предишните сезони, предполагаше, че пред зрителите ще се разкрият грандиозни сцени.

Вместо това първи епизод предложи семейни събирания, любовни срещи и почти никаква динамика.

Предварително е ясно, че в този сезон ще видим впечатляваща битка между силите на живите и мъртвите, началото му подсказва, че политическите интриги и битки за власт ще продължават да се случват на втори план. Твърде многото корони в кралството са знак, че конфликти няма да липсват.

Най-важното събитие в първи епизод е разкриването на тайната, която зрителите знаят още от края на шести сезон - какъв е произходът на Джон Сноу.

Предстои да разберем дали Армията на нощта ще промени напълно играта, или ще бъде само още един елемент в битката за Железния трон.