Нова руска атака с дронове срещу Киев

Вечерта се чуха сирени за въздушно нападение

Новини
07:23 - 22 Декември 2023
2194
Нова руска атака с дронове срещу Киев

Властите съобщиха, че руски безпилотен самолет е атакувал жилищна сграда в Киев и е ранил един човек, което е рядко срещано нарушение на противовъздушната отбрана на украинската столица.

Руските ракети и дронове често се насочват към Киев, но обикновено биват сваляни, а инцидентът е първият по рода си от месеци насам, припомня АФП.

"Жилищна сграда в Киев, ударена от Шахед", написа в Телеграм началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак, визирайки произведените в Иран безпилотни летателни апарати, които Русия често използва при атаките си срещу Украйна.

Кметът Виталий Кличко съобщи в Телеграм, че инцидентът е станал в Соломианския район, като съобщи за "пламъци на горните етажи" и един човек, приет в болница.

Военната администрация на Киев публикува в социалните мрежи снимки на жилищни сгради с изпочупени прозорци, като заяви, че щетите са причинени от отломки от свален дрон, а не от удар.

Кличко каза също, че отломки от друг свален дрон са паднали върху къща в квартал Дарницки в източната част на града.

Вечерта се чуха сирени за въздушно нападение, а жителите чуха силни експлозии. Кметството първоначално заяви, че противовъздушната отбрана е в действие и призова хората да останат в убежища.