Нова схема с ало измамници по зимните курорти

Служителите на комплекс "Замъка" усетили измамата

Новини
13:22 - 17 Януари 2020
2206
Нова схема с ало измамници по зимните курорти

Нови измами с телефонни обаждания разкриха в Пампорово, затова сигнализира дама, която от 14 години е служителка в комплекс "Замъка" в курортното селище.

В хотелите и комплексите мобилни екипи на НАП редовно извършват проверки. В сряда на администрацията в "Замъка" се обадил мъж, които се представил за адвокат Антонов и съобщил, че на следващия ден ще бъде извършена проверка. Той заръчал управителя да му се обади, за да се срещнат.

Администраторът обаче  набрал човека, който му се обадил. Тогава въпросният "адвокат" Антонов помислил, че разговаря с управителя, като не разпознал гласа. Опитал се да уговори среща в хотел в Пампорово, това и го издало. Такъв хотел от години не съществувал в курорта. 

Служителите на комплекс "Замъка" усетили измамата, защото и преди са се сблъсквали с подобни схеми. Обаждали им се лица, представящи се за реални хора, като началникът на РПУ Чепеларе и различни известни адвокати. Когато се срещали с жертвите си, искали от тях ваучери, да им купуват цигари или да им правят почерпки, за да избегнат проверката.

От НАП категорично потвърдили, че никога не се обаждали предварително, за да оповестят за пристигането на мобилните им екипи. Така служителите на "Замъка" се убедили в измамата.