Нова телевизия натири Антоанета Николова

Новини
18:28 - 20 Февруари 2020
4937
Нова телевизия натири Антоанета Николова

Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започналата на 20 февруари среща на върха на ЕС за Нова телевизия, съобщи базираният в Брюксел сайт EURACTIV.bg.

Добрата новина обаче е, че Николова ще отрази срещата на върха, но като кореспондент на EURACTIV България. Предложение за новото сътрудничество тя приела без колебание. “Много се радвам на това развитие. Всяко зло за добро”, коментира Николова. Тя е работила като дългогодишен кореспондент на Дойче Веле, Скай Италия, Би Ти Ви и Нова телевизия.

"Нова телевизия" отрече твърденията, че Антоанета Николова е уволнена. "Като журналист на свободна практика ние работим с нея по стандартния начин – хонорар за всеки излъчен материал, като поредното плащане към фирмата на Антоанета Николова коректно и по график беше извършено тази седмица", се заявява в официална позиция на телевизията. На страницата си във Фейсбук Николова отрече, че не е била на договор в Нова тв.

"Благодаря на изданието [email protected] България за оценката и доверието. С уважение към фактите, задължително за хората, разпространяващи информация уточнявам, че работата ми през последните 5 години за NOVA не беше "на повикване" а по Договор от 1 юли 2104 год, подновяващ се на две години. Благодаря на Darina Срелска, която още тогава ме покани да работя за телевизия, с амбицията да има международна мрежа от кореспонденти, за да осигури експертна и автентична информация на българската публика. Благодаря и на екипа, с който работех през последните години, по-голямата част уви също вече вън от телевизията. Мога да навляза детайлно и документирано за това как точно действа от два месеца Новините на NOVA, но при толкова по-големи манипулации в ежедневието на публиката не си струва. Аз все пак имам късмета да живея и работя от години в свободна медийна среда, за разлика от толкова журналисти, чиито "работни" условия и проблеми с медийните работодатели остават невидими. Благодаря и на Georgi Gotev, който професионално се оказа свидетел на случилото се и просто не го подмина и не се заплете в адвокатски формулировки. Ѐ morto un papa, se ne fa un'altro"
 

За една година в “Нова телевизия” се случиха много промени, след като медийната група бе купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви, напомня изданието.

При смяната на собствеността телевизията се освободи от разследващите журналисти Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов. В края на януари с телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев.