Нова трагедия: Белгиец уби шофьор и рани трима на пътя Монтана - София

Пострадалите пътници са от Сирия

Общество
18:05 - 27 Юни 2022
1992
Нова трагедия: Белгиец уби шофьор и рани трима на пътя Монтана - София

30-годишен мъж от Белгия при управление на лек автомобил БМВ 318, с посока на движение от Монтана към София, навлиза в лентата за насрещно движение, където блъска с лявата част на автомобила си насрещно движещия лек автомобил "Ауди А 4" с монтанска регистрация, управляван от 59-годишен мъж.

При настъпилото ПТП БМВ-то излиза вляво на пътя по посока на движението, а на „Ауди“-то се откъсва задната дясна гума с джанта, при което автомобилът се завърта настрани и влиза странично в лява - насрещна пътна лента и започва да се движи в пътната лента за движение от Монтана към София. В аудито се блъска движещ се в същата пътна лента с несъобразена скорост лек автомобил "Мерцедес С 180" с белгийски рег. номер, управляван от 57-годишен водач от Сирия. Вследствие на удара аудито излиза извън пътя, а мерцедесът се завърта и остава в своята пътна лента.

На място пристигат специализирани автомобили на ФСМП Берковица и ЦСМП Монтана. Медицинските служители установяват, че водачът на лекия автомобил "Ауди А 4" от Монтана е починал. От лекия автомобил „Мерцедес С 180“ са пострадали водачът и трима пътници, жена на 50 г., момче на 15 г. и момче на 7 г., всичките от Сирия. Пострадалите са транспортирани в ЦСМП Монтана. При извършения преглед е установено, че водачът и 15-годишното момче са леко ранени, а жената и 7-годишното дете са тежко ранени, без опасност за живота. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ Монтана.

Двамата водачи на БМВ-то и Ауди-то са задържани за 24 часа в полицейския арест на РУ Берковица. Съставени са им актове по ЗДвП. Направените им проби за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.