Нова трагедия! Смъртен случай на футболен мач в Аржентина (ВИДЕО)

Химнасия Ла Плата - Бока Хуниорс беше прекратен заради безредици по трибуните и извън стадиона

Спорт
08:24 - 07 Октомври 2022
2918
Нова трагедия! Смъртен случай на футболен мач в Аржентина (ВИДЕО)

Само няколко дни след жестоката трагедия в Индонезия, мач от първенството на Аржентина беше прекратен заради безредици по трибуните и извън стадиона, завършили със смъртен случай. Драмата се разигра в началото на двубоя между Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига, а според местните медии основна вина за излизането на ситуацията извън контрол носи полицията.

Проблемите са започнали още преди началото на мача, когато много от феновете на домакините не са могли да влязат на стадион “Хуан Кармело Серийо”, въпреки че са имали билети. Това е довело до голямо струпване пред входовете на съоръжението.

От полицията решили да разпръснат тълпата с употребата на сълзотворен газ и гумени куршуми. Докато е снимал случващото се пред стадиона, оператор на TyC Sports е бил ранен от изстрел на полицай.

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как униформен служител хвърля бутилка със сълзотворен газ в чашата на стадиона. В резултат на действията на полицията е възникнала суматоха и по трибуните, а част от феновете са нахлули на терена.

Изпаренията са достигнали и до футболистите, треньорските щабове и съдиите. Това е принудило главния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача още в 9-ата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекратена.

Друго видео показва как защитникът на Бока Хуниорс Маркос Рохо хвърля шишета с вода към феновете, за да се справят с ефекта от сълзотворния газ. Футболистите на Химнасия пък отчаяно са се опитвали да се свържат с близките си, които са били на стадиона.

Очеведци разказват, че напрежението извън стадиона е ескалирало, когато входовете са били затворени, а един полицай е блъснал момиче. Медиите съобщават и за загинал запалянко. Това е 57-годишният Сезар Регейро, който е получил сърдечен арест и е починал в линейката на път за болницата.