Нова версия: Изчезналият Янек е заровен?

Владимир Ангелов-Стъклето също арестуван, подозират го като съучастник

Актуални новини
21:15 - 28 Август 2020
10552
Нова версия: Изчезналият Янек е заровен?

След посещението на главния прокурор Иван Гешев и срещата му с брата на изчезналия Янек от Дупница е започнало издирване извън язовир „Дяково”. Последното предположение на разследващите е, че той е заровен някъде, научи Lupa.bg.

"Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени, включително със следови кучета”, уточни сутринта комисар Хаджиев.

Скандалното е, че полицията в Дупница е изолирана от случая, защото е компрометирана – в града се говори, че години след бягството си от България прословутите братя Галеви все още имат свои хора в МВР.

Васил Капланов - Каплата, който беше задържан заради изчезването на Янек, а тази вечер бе пуснат под домашен аредт, има склад за гориво. Точно оттам полицаите купуват евтино дизел за 1,40 лв. и нямат никакъв интерес Каплата да бъде опандизен, коментира се в Дупница. „При такава пробита полиция – какво да очакваш”, негодуват дупничани.

Каплата скандално бе пуснат под домашен арест

По информация на Lupa.bg един от задържаните за изчезването на Янек е Владимир Ангелов-Стъклето. Той беше един от най-приближените до Галеви и лежа 5 години в затвора по обвинение, че е рекетирал по тяхна команда. След бягството на "братята", Стъклето остана в града на барикадите като техен "консилиери". Навремето Стъклето, бивш спецполицай, бе разследван за серия от убийства, но до обвинение така и не се стигна. 

Междувременно лидерът на ДСБ-Дупница Николай Табаков поиска оставката на шефа на полицията в града Борислав Динев. "Дупничани вече не могат да имат никакво доверие в него! Полицията в Дупница е забавила с една седмица издирвателните и следствени действия! Това е позор за дупнишката полиция! Искам оставката на г-н Динев!", написа във Фейсбук Табаков.