Нова версия: Забито в задната гума желязо - причина за смъртта на Тошко Бараков и Виктор Василев

Крими
15:22 - 29 Септември 2022
2846
Нова версия: Забито в задната гума желязо - причина за смъртта на Тошко Бараков и Виктор Василев

Железен елемент, забил се в задната гума на колата на Петър Маринашки, може да е причина за трагедията до село Кадиево, при която загинаха Тошко Бараков и Виктор Василев. Този довод изказа в съдебната зала защитата на обвиняемия.

По повод доказването на тази версия за инцидента от ноември 2020 г., бе поискана допълнителна автотехническа експертиза. По думите на защитата, в първа инстанция не е разгледан фактът, че от снимките от местопроизшествието се вижда, че има забит дълъг метален предмет в задната дясна гума. 

"Вещото лице казал, че няма данни за технически причини за катастрофата и не е разгледал този факт. Едно от момчетата, било в колата - Николай Лисков, казва, че усетил колата да поднася, сякаш е блъсната отзад. Това води до извод, че катастрофата може да се дължи на внезапна причина. С въпросите си към вещите лица целим да се изяснят тези обстоятелства - какъв е този предмет и дали е способствал за ПТП-то", посочиха от защитата. 

Двамата адвокати на Маринашки поискаха и нова химическа експертиза. По думите им Маринашки е бил на мястото на катастрофата 4 часа, като през това време не е бил охраняван, тоест имал е възможността да пуши. Тоест, не е категорично ясно всъщност кога е употребена дрогата - преди или след инцидента. Защитата посочи още, че тъй като в районното в Стамболийски няма арестно помещение, Маринашки също не е бил охраняван и наблюдаван. Адвокатите поискаха да се отговори на въпросите дали Маринашки е посещаван в районното в Стамболийски и след това в Трето районно в Пловдив, дали там са му давани вода и храна. 

Адвокат Антоанета Николова, която представлява почернения баща на Тошко Бараков, посочи че направените нови искания целят само и единствено шиканиране на процеса. 

Защитата на Маринашки пък отговори на изказването с думите, че едно наказателно производство е в детайлите, във фактите. Адвокатите на шофьора на БМВ-то ковчег поискаха и физическа експертиза, с която да се докаже, че скоростта на движение на колата е била нормална и в позволение стойности.