Нова Загора се сбогува с прегазения полицай

Виновният за смъртта на Тодор Тодоров шофьор остава за постоянно в ареста

Топ
18:20 - 04 Декември 2020
1920
Нова Загора се сбогува с прегазения полицай

35-годишният полицай Тодор Тодоров, който бе блъснат от пиян шофьор на 2 декември на пътя край Нова Загора, бе изпратен в последния си път от десетки негови колеги, близки и приятели. В същото време Сливенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 39-годишния шофьор Георги Костадинов от Стара Загора.

Тежката катастрофа стана на 2 декември на пътя между новозагорските села Радево и Сокол. Тодоров и негов колега били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без пострадали. Докато работели на място, старозагорецът Костадинов, който бил зад волана на личния си автомобил БМВ-318 ударил патрулката на униформените. 35-годишният Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът е откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, но лекарите не успяли да го спасят.

Пробата за алкохол на шофьора на БМВ-то бе положителна. Той е седнал зад волана с 0,68 промила и е ударил патрулния автомобил, въпреки че той е бил с пусната светлинна сигнализация. Старозагорецът е вече осъждан, но е реабилитиран показва съдебната справка.Според нея той имал множество административни глоби за нарушения по закона за движение по пътищата, част от тях са неплатени.

Водачът бе задържан и му бяха повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на алкохол. Законът предвижда за подобно престъпление затвор от 3 до 15 години.

Днес сливенските магистрати му наложиха постоянна мярка "задържане под стража". Служебният защитник на 39-годишния шофьор адвокат Елена Димитрова коментира пред БНР, че нейният клиент съжалява за трагичния инцидент.

"Първо искам да изкажа съболезнования от мое име и от името на моя подзащитен към семейството на починалото момче. Подзащитният ми съжалява. Към този момент не мога да дам повече коментари, тъй като разследването е в самото начало", заяви Димитрова.

А в Нова Загора стотици граждани и колеги на загиналия при изпълнение на служебните си задължения полицай отдадоха последни почести с падане на колене и свеждане на националното знаме пред тленните му останки.