Нова Зеландия с нулев прираст на заразени

Новини
10:26 - 21 Септември 2020
3218
Нова Зеландия с нулев прираст на заразени

Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви днес генералният директор на Новозеландската здравна служба Ашли Блумфийлд на всекидневния си брифинг в Уелингтън, предаде ТАСС.

"Днес съобщаваме, че няма нови случаи на заразяване с COVID-19 в страната. В продължение на седем дни не сме регистрирали нови случаи на разпространение на вируса", изтъкна Блумфийлд, цитира думите й БТА.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви, че от утре ще бъде понижена до минимална обявената степен на опасност за здравето за населението на цялата територия на страната с изключение на град Окланд. В него ограниченията ще бъдат смекчени от сряда, но още две седмици ще продължи да е в сила повишената степен на опасност в сферата на здравеопазването.

Ардърн съобщи това след заседание с високопоставени депутати, отбелязва Асошиейтед прес. Страната с население от 5 милиона души въведе повторно някои ограничителни мерки заради увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Окланд, където сега ситуацията изглежда овладяна, припомня АП.