Новакът Белтраме: Знам колко е важно дербито с Левски

Нямам търпение да покажа на всички на какво съм способен, само ЦСКА!, каза италианецът

Спорт
17:25 - 07 Февруари 2020
1130
Новакът Белтраме: Знам колко е важно дербито с Левски

Новото попълнение на ЦСКА Стефано Белтраме сподели пред ЦСКА ТВ интересни факти от футболната си кариера до момента, както и първоначалните си впечатления и бъдещи амбиции с червената фланелка.

"Нямам търпение да покажа на всички на какво съм способен. Аз съм почти на 27 години. Играл съм в различни отбори в Италия, както и 3 години в Нидерландия. Сега съм тук и съм много развълнуван от новото предизвикателство. Само ЦСКА!", започна Белтраме.

"Започнах да тренирам футбол, когато бях 5-годишен. Брат ми играеше, той е две години по-голям от мен. Веднъж гледах тренировката му. Спомням си, че треньорът каза, че им липсва един играч и ме покани. Започнах случайно и играех за забавление. Бях на 7 и играех за Новара", разказа италианецът.

"Мисля, че Юве се свърза директно с клуба, за да уреди трансфера ми. По това време Кристиано Джарета беше спортен директор в Новара. Това бе страхотен трансфер за мен, тъй като Ювентус е най-големият отбор в Италия. Благодарен съм и на двата тима. Играл съм за младежките отбори на Италия.

Най-добрият ми период бе в отбора до 19 години. Играхме квалификации за Европейското, но не успяхме да се класираме, след като Испания ни отбеляза гол в последните минути", сподели още новото попълнение на "червените".

"Когато бях част от младежия тим на Юве, тренирах 2-3 месеца с първия отбор. Тогава треньор бе Антонио Конте. Той е страхотен човек. Страхотен треньор, научи ме на много за футбола, както и за моя характер.

Той ме научи „да горя" в играта. Да бъда по агресивен, по настоятелен. Научих много от него и съм много благодарен. Дебютът ми за мъжкия тим на Ювентус беше сбъдната мечта. Съперник бе Дженоа, влязох в игра през последните 15 минути. При резултат 1:1 почти отбелязах гол, но резултатът остана непроменен. Независимо от това, този ден остава най-любимия ми до момента", сподели Белтраме относно престоя си в Торино.

"След Юве отидох в Бари, които тогава бяха в Серия „Б“. Сега са в третата дивизия, но това е голям отбор от Южна Италия. След това продължих в Модена – отбор от същата дивизия. Начело на отбора тогава беше много известен в Италия треньор – Валтер Новелино. От Модена преминах в Про Верчели, втородивизионен отбор от Северна Италия. Продължих кариерата си в Нидерландия, където първата година играех за Ден Бош. Това бе и първата ми година извън Италия и бе страхотно приключение. Втората година в Нидерландия играх за Гоу Ахед Игълс. Миналата година се завърнах в Ден Бош, когато почти спечелихме промоция в първото ниво на нидерландския футбол обаче загубихме финала срещу бившия ми тим Гоу Ахед Игълс. Но миналата година бе паметна за мен, най-добрата досега.

Така че, когато чух за възможен мой трансфер тук, веднага влязох в интернет и разбрах, че ЦСКА е най-добрият клуб в България, най-титулуваният. Затова веднага казах да. ЦСКА е амбициозен тим. Искам да спечеля трофей с тима. Също така ЦСКА е отборът на най-добрия български футболист – Христо Стоичков.

Сещам се и за Бербатов, когото помня по-добре, тъй като е по-млад", признава 27-годишният футболист.

"Срещнах се с отбора за първи път на лагера в Марбея. Веднага ме приеха в групата, което е страхотно за мен. Има баланс от млади и опитни играчи. Искам да дам всичко от себе си. Винаги съм готов, знам че конкуренцията е висока, но това е добре, защото когато е така означава, че и ти си добър играч. Искам да дам най-доброто от себе си и да затрудня треньора в избора му за стартови футболисти. Мисля, че базата е добра. Разбира се, ако сравняваме с Ювентус, то те разполагат с по-голяма база. Но ако правим съпоставка с останалите отбори, то нищо не ни липсва. Базата в Панчарево е много добра. Климатът е малко студен заради снеговалежа, но не е проблем.

Ще тренирам максимално за предстоящия мач с Левски. Знам колко е важен. Нямам търпение да участвам в него. Харесвам такава атмосфера. Знам, че ЦСКА е най-големият отбор в България. Това, което мога да обещая е, че винаги ще давам най-доброто от себе си на терена. Целите на феновете и на клуба са и мои цели. Винаги ще играя на 100%", завърши Белтраме.