Новата Мис България - братовчедка на Лени Кравиц?

Рок изпълнителят е украински евреин също като Елизабет

Шоу
14:16 - 12 Септември 2023
28686
Новата Мис България - братовчедка на Лени Кравиц?

Преди години композиторът Хайгашод Агасян обичаше да скандализира столичната бохема, като твърдеше, че е първи братовчед на тенисиста Андре Агаси и дори разказваше истории за общата им баба. Тези твърдения си остават в сферата на митологията, но май ще се окаже, че сме свързани със световния шоу елит не по арменска линия, а по украинска.

Актуалната Мис България Елизабет Кравец май ще се окаже роднина на прочутия рок музикант Лени Кравиц. Макар да ви изглежда негър, певецът е чернокож само по майчина линия, а по бащина си е чист украински евреин. Дядо му Йосиф Кравец бяга в САЩ през 1906 г., за да се спаси от погромите над юдейското население. А фамилията, която означава "кравар", се поамериканчва на Кравиц (Kravitz).

Таткото на Лени - Саймън (Симеон) е роден в Ню Йорк. Той е дългогодишен продуцент на новините по NBC, а певецът е плод на брака му с чернокожата сексбомба Рокси Рокър.

Лени с татко Симеон и мама Рокси като бебе

И семейството на Кравиц, и на нашата Елизабет, бягат от района на Буковина в началото на миналия век при създаването на Западноукраинската народна република. Едните се установяват в САЩ, другите - в Централна Европа, а впоследствие - в Израел.

Разбира се, не е изключено еднаквите фамилии да са просто съвпадение. Съдбата на еврейските семейства обаче е твърде сходна, за да бъде пренебрегната. Самата Елизабет твърдо се възприема като българка, докато Лени си е американска икона. Което не му пречи да е сред най-вокалните поддръжници на родината на дедите си в дните, когато тя е жертва на брутална руска агресия.

И в началото на века