Нови 400 случая на коронавирус в германски кланици

Около тези случаи беше изразено безпокойство от работните условия в сектора

Свят
16:51 - 17 Юни 2020
2687
Нови 400 случая на коронавирус в германски кланици

Германска компания от месопреработвателния сектор съобщи днес, че от началото на седмицата 400 от работниците й са дали положителен тест за новия коронавирус, предаде ДПА.

От общо 500-те направени теста на работници от кланиците и заводите за месо и месни продукти на "Тьонис Груп" в провинция Северен Рейн-Вестфалия, 400 са се оказали положителни, заявиха представители на фирмата.

Представители на местните власти и на компанията обещаха да дадат пресконференция по темата. Областното министерство на здравеопазването на Северен Рейн-Вестфалия заяви, че ще съобщи подробности за актуалната обстановка пред депутатите от областния парламент.

"Компанията трябва да редуцира във възможно най-голяма степен производствените си равнища", каза пред вестник "Нойе Вестфелише" Свен-Георг Аденауер, представител на местните власти.

В последно време в няколко месокомбината и кланици в Германия бяха установени огнища на коронавирус.Около тези случаи беше изразено безпокойство от работните и жилищните условия на заетите в месарския сектор, много от които са сезонни работници от Източна Европа, отбелязва ДПА.

След като през май в месопреработвателно предприятие в Косфелд беше установено огнище на коронавирус, правителството нареди на компаниите от сектора да правят редовни тестове за коронавирус на работниците си.